Brev till 'Kaffe - En Studie i Svart'

Hej!
Nu vet jag inte om detta kommer riktigt rätt för jag är inte så haj på det här med Internet,men jag har studerat er intressanta kaffesida. Hålles själv på med ett litet arbete, om koffein, i kemi. Tänkte bara säja hej. HEJ!
Hälsn. Ida i kristianstad

Hej själv Ida!
Jodå, visst kom du helt rätt i det blinda trevande som populärt brukar kallas: att surfa. 'Kaffe - en studie i svart' är som du säkert upptäckt den allra vackraste och mest informationsspäckade sidan på denna sidan vintergatan. Den dag vi får ut ett par ISDN-kablar i världsrymden kommer vi säkert upptäcka att Kaffesidan står sig väl i konkurensen, då eventuella motsvarande sidor torde handla om något grönt och lätt trögflytande vars högsta önskan handlar om att få bosätta sig i en lagom fuktig kloak.

Koffein är kul, koffein är bra, koffein kan vara ett riktigt roligt projekt, om man bara har vett att hålla sig till vissa, inom kemins värld, fundamentala arbetsmetoder:

  1. Drick en kopp kaffi
  2. Fundera en stund
  3. Ta kafferast
  4. Spela lite flipper
  5. Ägna en halvtimma åt att ta avstånd från allt vad HPLC heter, dylika maskiner är onda!
  6. Ta en slurk av det svarta, undergörande
  7. Spela flipper
  8. Uttala en förbannelse över Perklar-Elmerts (se kaffesidan, Absolut inga tack till...)
  9. Lugna nerverna med en kopp kaffi
  10. Tacka dig själv för en dags hårt och skapande arbete!
Sådär, nu finns det inget som hellst tvivel om att ditt arbete kommer gå som en dans!

Om du kommer fram til några intersanta resultat, var då inte blyg utan dela med dig av dina nyvunna kunskaper. Vem vet, en vacker dag kanske du tillockmed får vara med när vi tar emot Nobelpriset i Kemi, biologi och allt det där andra!

/ hall och ekke

Hei!
Jeg surfet en tur innom din glimrende kaffeside i kveld og i disse eksamenstider har jeg et spoersmaal angaaende koffein. Stemmer det virkelig at en liter kaffe kan inneholde saa mye som 1381mg koffein? Eller har jeg misforstaatt maaleenheten dere har brukt? I tabellen deres staar det i hvertfall "Robusta: *Ctot=1381 mg/l". Jeg har nemlig en boks med koffeintabletter der hver tablett inneholder 100mg koffein. Og en eller to av disse tablettene har utvilsomt mye sterkere virkning enn et par kopper kaffe... Perfekt for aa kvikke opp hjernen naar man begynner aa bli lei av aa lese til eksamen!

Thomas Haugodegard
Trondheim
Norges Teknisk Naturvitenskaplige Universitet

Goddagens!
Nejdå, inget har gått förlorat i översättningen mellan våra två språk! Koffeinkoncentrartionen i en ordinär kopp kaffe ligger på ca. 1 gram per liter. Hur det kommer sig att du känner dig piggare av koffeintabletter kan vi inte svara på, men gissa kan man alltid: Förutom en viss placeboeffekt hos pillren (tror man så fungerar dom) kan även det faktum att kaffe innehåller en hel del andra fysiologiskt verksamma substanser ha med saken att göra. Om någon anser sig veta mer om detta är denna välkomen att maila oss...

Blandar du kaffegök 1/5 vill jag supa med dig en runda och se hur länge du håller ...
blandar själv med alla andra ca: 50/50 dessutom è kaffegök (här i.a.f. vanligt jävla brännvin..)cognac kan du behålla själv...
M.V.H. Rogge...

GÖRF? Det korrekta receptet på kaffekask är som följer:

  Lägg en ettöring i botten av en kaffekopp Fyll på med kaffe tills dess att myntet ej längre syns Häll på brännvin så att man åter kan se myntet
Blandningen 1:5 säger dock inte riktigt lika mycket om mina dryckesvanor som om hur jag anser att RIKTIGT kaffe ska se ut, mao SVART!

/ M.V.H Halle...

Hejsan!
Nu har jag skummat igenom ert arbete om kaffe. Snitsiga bilder... Ett hett tips på någonting gott är att doppa en mintstång i kaffet tills den har mjuknat för att sedan äta den med välbehag.

Tack för mig MVH Matilda.

Vi tackar för tips (och beröm) och efterlyser mer (av båda).

Om du har några kommentarer, tillägg eller frågor kring kaffesidan, var då inte blyg utan MAILA!
Adressen då? Jo den lyder som följer:
mailto:kaffe@kaffe.asylburk.net

Toppen av sidan


[  disclaimer/copyright  |   Mail  ]